С 3 картофа и малко брашно направих уникални кашкавалки! Евтини и супер вкусни, могат и да се замразят:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С 3 картофа и малко брашно направих уникални кашкавалки! Евтини и супер вкусни, могат и да се замразят:
С 3 картофа и малко брашно направих уникални кашкавалки! Евтини и супер вкусни, могат и да се...
40184
С 3 картофа и малко брашно направих уникални кашкавалки! Евтини и супер вкусни, могат и да се замразят:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това са вид картофени палачинки , които са много популярни в цял свят, защото освен, че са много вкусни, се приготвят много бързо, лесно и просто. Основно се приготвят от картофено пюре , така че ако някога ви остане от обяда или вечерята, запазете картофеното пюре и направете тези вкусни кашкавалки .

Могат да се пълнят с предварително запържена кайма, със сирене, кашкавал, нещо зелено, а може и да се приготвят в сладък вариант. Този път ги напълних само със сирене, но любимият ни вариант е сместа от фино сирене с настърган кашкавал/моцарела.

Можете дори да добавите малко сирене или извара към самото тесто, но сега исках да ви покажа най-простата рецепта, от съставки, които всички имате в кухнята. Тези кашкавалки от картофено пюре  са солени, въпреки че в тестото се добавя малко захар (по оригиналната рецепта), което придава приятен вкус, но все пак преобладава солеността. Ето какво ви трябва:

картофени питки с кашкавал

Кашкавалки от картофено пюре

Продукти: 

  • 500 гр. картофи (обелени и нарязани на кубчета)
  • 90 гр.
универсално брашно и още малко за оформяне на кашкавалките
  • 1 малка чаена лъжичка захар (по желание)
  • 1 чаена лъжичка сол или на вкус
  • малко черен пипер на вкус
  • твърдо сирене/кашкавал за плънка и малко олио
  • Приготвяне: 

    Измийте картофите със студена вода преди и след обелването. Нарежете ги на приблизително еднакви кубчета, за да могат да се сварят равномерно. Поставете ги в тенджера и ги залейте със студена вода. Посолете с щипка сол или чаена лъжичка, след което ги варете, докато омекнат.

    картофи във вода

    Можете също да ги приготвите на пара, ако желаете. Прецедете сварените картофи от водата или ги извадете с решетъчна лъжица. Пасирайте ги още топли с вилица или специален пасатор, докато сместа стане гладка и кремообразна, без бучки.

    пюре от картофи

    След това добавете брашното, захарта, солта и малко прясно смлян черен пипер, след което разбъркайте до получаване на мека хомогенна смес, която не лепне. Ако смятате, че картофеното тесто е твърде мокро, добавете още малко брашно.

    картофено тесто

    След това оформете "кашкавалките": набрашнете добре ръцете си, след това с лъжица изсипете част от сместа върху дланта си, след това сплескайте и оформете нещо като "палачинка". В средата се слага сиренето (кашкавалът), затваря се с набрашнени пръсти и се оформя отново.

    кашкавалки от картофено тесто

    картофени питки

    Така приготвените пълнени кашкавалки се слагат в загрят на умерена температура тиган с малко олио и се пържат от двете страни до приятен загар. Може да ги изпечете и във фурната върху хартия за печене, намазана с малко олио.

    кашкавалки на тиган

    Забележка: Можете да замразите останалите кашкавалки (изпържени) и да ги използвате до 3 месеца. Сервирайте ги за закуска, вечеря, лека закуска или като гарнитура към основното ястие.

    кашкавалки от картофено тесто

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft