Тази вкусна торта , напомняща най-вкусния ванилов сладолед от детството, е невероятно апетитна - топи се в устата ви, а деликатният и фин вкус на крема напомня за най-добрите дни от миналото. Може да си приготвите необичайния крем-сладкиш много бързо и лесно, от налични продукти във всяка кухня и без фурна. Крайният резултат е повече от 1 кг вкусен десерт ! Ето рецептата за вкусния крем-сладкиш с вкус на сладолед :
Крем-сладкиш с вкус на сладолед
Продукти:
Правоъгълни бисквитки (всякакви) - 18 бр (100 гр)
Прясно мляко - 700 мл
Яйца - 3 бр. (165 г)
Захар - 150 г (7,5 с.с.)
Ванилова захар - 10 г (1 пакетче)
Царевично нишесте - 70 г (2,5 супени лъжици с качул)
Крема сирене (фина извара) - 150 гр.
за сервиране - малко пудра захар
Приготвяне:
В тенджера смесете една трета от млякото, яйцата, захарта, ваниловата захар, нишестето. Изсипете останалото мляко в тази смес. Поставете на котлона, за да заври.
Когато кремът заври, намалете котлона и оставете да къкри няколко минути, докато кремът се сгъсти и на повърхността му се появят мехурчета. Отстранете от огъня, прехвърлете в удобен съд и покрийте със стреч фолио в контакт с крема, за да предотвратите образуването на коричка. Оставете да се охлади напълно (до стайна температура).
Когато кремът е със стайна температура, добавете към него малко крема сирене, което също трябва (!) да е със стайна температура. В този случай кремът няма да се пресече. С миксер разбийте масата на няколко пъти, добавяйки все повече и повече крема сирене.
Кремът е готов, време е да оформим сладкиша! Поставете 9 бисквитки на дъното на формата.
Изсипете и изравнете хубаво крема отгоре. Покрийте с останалите бисквитки. Пъхнете в хладилника за поне 3-4 часа (за предпочитане през нощта).
Поръсете с пудра захар, когато сервирате. Сладкишът е много удобен за нарязване на порции заедно с бисквитките. Опитайте - наистина има добър вкус!