И аз готвя пилето с картофи, но става истинска фантазия! Пригответе го така и няма да спрете да облизвате пръсти след такава вечеря:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
И аз готвя пилето с картофи, но става истинска фантазия! Пригответе го така и няма да спрете да облизвате пръсти след такава вечеря:
И аз готвя пилето с картофи, но става истинска фантазия! Пригответе го така и няма да спрете да...
6048
И аз готвя пилето с картофи, но става истинска фантазия! Пригответе го така и няма да спрете да облизвате пръсти след такава вечеря:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако се чудите какво да приготвите за обяд, ето една страхотна идея! За да направите ястие, подобно на мусака, ви трябват пиле и малко картофи. Следвайте рецептата по-долу и скоро ще хапвате най-вкусната запеканка с пилешко и картофи :

Запеканка с пилешко и картофи

Продукти за плънката:

  • 2 чаени лъжички зехтин
  • 1 глава лук
  • 400 г пилешко филе
  • 1 голяма червена чушка
  • 1 голяма зелена чушка
  • 1 чаена лъжичка сол
  • смлян черен пипер на вкус
  • малко риган
  • 1 голяма лъжица доматено пюре/сос
  • вода според нуждите

За заливката: 

  • 40 г масло
  • 1 супена лъжица брашно
  • 500 мл мляко
  • 1 чаена лъжичка сол
  • малко черен пипер на прах

И още:

  • 6-7 картофа
  • 100 г настърган чедър/моцарела/кашкавал
  • малко червен пипер на прах

Пече се 20 минути на 200 градуса.

Приготвяне: 

В малко олио се запържва ситно нарязаният лук, докато омекне и стане стъклен, след което се добавя нарязаното на кубчета пилешко месо. Запържва се за кратко докато си смени цвета, след което се добавят наситнени чушки.

пиле с лук

Подправете на вкус, запържете за кратко, след това добавете доматеното пюре и малко вода (половин чаша). Задушава се за няколко минути, докато всичко омекне и се получи гъст сос, след което се оставя настрана.

пилес лук и чушки

Нарежете картофите на кръгчета с дебелина няколко милиметра. Може да ги изпържите в олио или да ги наредите в тава с намаслена хартия, намажете ги с малко олио и ги запечете, докато започнат да покафеняват.

пържени картофи

Ако ги пържите в тиган с олио, когато станат златисти, ги извадете в чиния, застлана с хартиена салфетка и оставете настрана, докато приготвите соса.

За соса: разтопете маслото в тенджера, добавете брашното и запържете за 1-2 минути. Постепенно добавете млякото и бъркайте, докато се сгъсти като бешамел с консистенция на кисело мляко. Подправете със сол и черен пипер.

сос Бешамел

сос Бешамел

В средно голям съд за фурна наредете на дъното картофи, които да покрият цялата повърхност, а върху тях равномерно разпределете задушеното месо. Подредете отново картофите, а отгоре ги намажете с бешамела.

мусака с пържени картофи

мусака с бешамел

Отгоре се разпределя настърган кашкавал и се поръсва с червен пипер, след което се слага да се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути или до приятен загар. Оставете леко да се охлади, след което сервирайте.

сочна запеканка с пилешко

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft