Това интересно и евтино ястие е подходящо както за закуска, така и за основно ястие, а защо не и за предястие! Със сигурност имате у дома си някоя консерва риба , 5 яйца и глава лук - само толкова ви трябват, за да създадете този истински шедьовър. Ето как се прави вкусния рибен кейк :
Рибен кейк от консерва
Продукти:
5 яйца
1 консерва риба (риба тон, скумрия, розова сьомга);
1 глава лук
2 супени лъжици грис
щипка сол и черен пипер
Приготвяне:
Първо включете фурната на 180 °, за да загрее.
Нарежете лука на ситно и запържете в растително масло.
Разбийте яйцата в купа, добавете към тях щипка сол и разбийте.
Отворете консервираната риба, изцедете течността, прехвърлете в съд и намачкайте с вилица. След добавете към разбитите яйца.
Добавете към сместа лука и гриса, разбъркайте добре.
Намазнете правоъгълна кексова форма и разстелете в нея сместа. Поставете в загрятата фурна и печете около 25 минути.