Всички сме яли вкусни пърленки почти навсякъде.
Необходимо ли е да сме майстори готвачи, за да си ги приготвим вкъщи?
За ТОЧНО ТАЗИ рецепта отговорът е – НЕ.
Опитайте я и ще останете приятно изненадани.
А ето и продуктите за пърленките:
1 килограм тесто, предварително омесено с мая и кис. мляко
2-3 скилидки чесън, предварително настъргани
около 350 гр сирене или кашкавал
100 гр масло, настъргано на едро
олио
Приготвяне на пърленките:
Стига тестото да е готово, самите пърленки се приготвят много лесно.
За целта направете малки топки.
За да ви е по-лесно, намажете ръцете и плота с малко олио.
В съд смесете кашкавала (сиренето) с маслото и чесъна.
Оформете от малките тестени топки питчици, като по средата на всяка сложете от плънката.
Затворете хубаво краищата, а можете да си помогнете с и вилица.
Отново оформете топки, след което ги разточете с помощта на точилка, предварително намазана с олио.
Оставете готовите пърленки за четвърт час.
После ги изпечете на тиган.
Ако обичате пържено, бихте могли също така да ги изпържите в олио.
Имайте обаче предвид, че тогава вкусът им по-скоро ще наподобява на този на мекиците.
По първия метод стават извънредно вкусни, но ако ви допада повече пърженото, може да опитате и втория.
Изненадайте близките си с тази лесна и бърза вкусотия.
А за да станат „черешката на тортата“, след като се опекат, ги поднесете с краве масло.
Още като са топли, ги намажете с него и с малко шарена сол! Ще си оближете пръстите.