С кайма всеки знае, но тези патладжанени кюфтенца са направо божествени! Мега сочни, крехки и адски вкусни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С кайма всеки знае, но тези патладжанени кюфтенца са направо божествени! Мега сочни, крехки и адски вкусни:
С кайма всеки знае, но тези патладжанени кюфтенца са направо божествени! Мега сочни, крехки и...
5819
Източник: edna.bg
С кайма всеки знае, но тези патладжанени кюфтенца са направо божествени! Мега сочни, крехки и адски вкусни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кюфтетата от мляно месо са си класика в жанра, но от време на време човек трябва да опитва и нови вкусове. За картофени кюфтета също сме чували, че дори и за такива от леща.

Но опитвали ли сте някога патладжанени кюфтета ? Днес ще ви изкушим с рецептата за сочни и крехки кюфтенца от патладжан , които освен, че ще ви се усладят, ще ви накарат напълно да забравите за каймата! Ето и рецептата за сочните патладжанени кюфтенца :

Патладжанени кюфтенца

Продукти:

3 средно големи патладжана

1 червена чушка

1 връзка пресен лук

1 връзка магданоз

2 скилидки чесън

150 г краве сирене

2 яйца

50 г галета

сол и черен пипер на вкус

брашно за овалване

зехтин за заливане

 олио за пържене

За соса:

150 г заквасена сметана 

150 г майонеза 

100 мл прясно мляко 

1/2 връзка магданоз 

1/4 връзка див лук

1 стрък мащерка

1/2 лимон

1 щипка чесън на гранули

сол и черен пипер на вкус

патладжанени кюфтета

Начин на приготвяне:

Обелете патладжаните и ги нарежете на дебели шайби. Осолете ги и ги оставете да престоят 20 минути, за да се отдели горчивата вода. Измийте ги, подсушете ги и ги подредете в тава, заедно с чушката. Залейте със зехтин и печете на 180 градуса до златисто - около 30 минути.

Охладете патладжаните и ги нарежете на кубчета. Чушката обелете и нарежете на малки кубчета.

Накълцайте на ситно лука, магданоза и чесъна.

В купа разбъркайте патладжаните, чушката, лука, магданоза и чесъна. Натрошете сиренето, прибавете яйцата и галетата. Разбъркайте, овкусете със сол и пипер и оставете в хладилник за 15 минути.

От сместа оформете кюфтета. Оваляйте ги в брашно. Пържете в тиган с малко олио на умерен огън от двете страни до златисто.

За соса разбъркайте сметаната с майонезата и млякото. Подправете с чесъна, сол и пипер на вкус. Прибавете сока от лимон, нарязаните на ситно магданоз, див лук и мащерка и пак разбъркайте..

Поднесете кюфтетата със соса.

Съвет:

Най-добре е сосът да се приготви предварително и да се охлади добре, за да се поднесе студен към топлите кюфтенца.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft