Тийнейджърките, които системно ядат фъстъчено масло , намаляват с 39% опасността от рак на гърдата след 30-годишна възраст. Някои доброкачествени заболявания на гърдата има риск да се превърнат в злокачествени в по-късен етап от живота.
Изследователи от Вашингтонския университет по медицина в Сейнт Луис и медицинското учебно заведение на Харвард са открили връзката между фъстъците и рака на гърдата при момичета на около 15–годишна възраст.
Учените изследвани 9039 американски момичета между 1996 г. и 2001 г., и след това провели същото изследване между 2005 и 2010 г. Всички участнички били на възраст между 18 и 30 години. Те установили, че тези, които яли фъстъчено масло и ядки два пъти седмично намаляват с почти 40% опасността от рак на гърдата. Констатациите сочат още, че бобът, лещата, соята и царевицата по същия начин могат да помогнат за предотвратяването на рака .
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари