С нея обирам точките пред гостите зимно време: Моята зелена лютеница - обичаме я повече от...
13 Август 2016
165859
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всички сме свикнали с факта, че лютеницата е червена. Въпреки това, тя може да бъде направена от зелени чушки и така ще придобие неочакван цвят и вкус.
Ако имате възможност, добавете към рецептата няколко стръка естрагон и мащерка. Но дори и без тях, на вкус е просто невероятна!
Продукти:
4 зелени пиперки (още по-добре - люти)
4 стръка кориандър
10 скилидки чесън
1 с.л. сол
2 с.л.
зехтин
Приготвяне:
- Обелете чесъна и чушките. Смелете всички зеленчуци и билки в блендер. Смелете ги до състояние на каша. Може да използвате и месомелачка.
- Подправете със сол и добавете олиото. Ако ще я ядете веднага, поставете по-малко сол.
- Съхранявайте в хладилника и я добавяйте към ястия, салати, като сос към ориз и картофи...
- Може и да стерилизирате готовата лютеница, така ще си имате и за зимата!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари