С нея обирам точките пред гостите зимно време: Моята зелена лютеница - обичаме я повече от традиционната!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С нея обирам точките пред гостите зимно време: Моята зелена лютеница - обичаме я повече от традиционната!
С нея обирам точките пред гостите зимно време: Моята зелена лютеница - обичаме я повече от...
165859
С нея обирам точките пред гостите зимно време: Моята зелена лютеница - обичаме я повече от традиционната!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички сме свикнали с факта, че лютеницата е червена. Въпреки това, тя може да бъде направена от зелени чушки и така ще придобие неочакван цвят и вкус. 

Ако имате възможност, добавете към рецептата няколко стръка естрагон и мащерка. Но дори и без тях, на вкус е просто невероятна!

Продукти:

4 зелени пиперки (още по-добре - люти)

4 стръка кориандър

10 скилидки чесън

1 с.л. сол

2 с.л.

зехтин

Приготвяне:

  1. Обелете чесъна и чушките. Смелете всички зеленчуци и билки в блендер. Смелете ги до състояние на каша. Може да използвате и месомелачка.
  2. Подправете със сол и добавете олиото. Ако ще я ядете веднага, поставете по-малко сол.
  3. Съхранявайте в хладилника и я добавяйте към ястия, салати, като сос към ориз и картофи...
  4. Може и да стерилизирате готовата лютеница, така ще си имате и за зимата!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft