Отделете жълтъците от белтъците и разбийте белтъците с малко сол на твърд сняг. Отделно разбийте жълтъците и захарта, и след като получите светъл пухкав крем, добавете брашното и бакпулвера.
Внимателно добавете към сместа белтъците - лъжица по лъжица. След това прибавете орехите и всичко объркайте на ръка. Поръсете тавичката или формата с брашно и в нея изсипете сместа. Печете 20 минути на 220 градуса.
Извадете изпечения блат и го оставете да се охлади. Щом изстине, разрежете го на две равни части. Разбийте маслото с 200 гр. разтопен шоколад. Отделно разбийте трите сметани на прах с прясното мляко. След това съединете двата крема. Охладените блатове напоете богато с ром, след което ги съединете с крема. Намажете тортата и отвън и украсете по желание.