С новата работа нямам никакво време. Когато искаме сладичко, правя тази торта: без тесто, без...
21 Септември 2016
763494
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Настъпи дългоочаквания сезон на сладките ябълки . Домакините традиционно пекат сладкиши и приготвят различни десерти и зимнина от ябълки. Ако искате да направите за любимите си хора нещо оригинално, то непременно опитайте тази рецепта.
Нейните предимства са, че е изключително вкусна и се приготвя необичайно бързо. Не трябва да бъркате тесто, постоянно да следите процеса на печене и да чакате блата да се надигне. Не десерт, а истинско чудо!
Продукти:
500 гр.
извара
200 гр. захар
200 гр. сметана
1 чаша прясно мляко
70 гр. орехи
2 ябълки
15 гр. желатин
Приготвяне:
- Накиснете желатина в млякото. Трябва да набъбне.
- След това сложете сместа на огъня. При постоянно бъркане с лъжица разтопете желатине, но без сместа да завира.
- Дръпнете желатина от огъня и оставете да се охлади. Добавете изварата (по-добре я претрийте през сито), захарта, сметаната, счуканите орехи. Разбъркайте.
- На дъното на формата сложете много тънко нарязаните ябълки. Който обича по-кисели десерти, може да добави и киви.
- Отгоре изсипете половината от масата с извара и покрийте с слой от ябълки. Залейте с останалиия бял крем.
- Пъхнете десерта в хладилника да стегне. След това махнете пръстена на формата, като за кратко я поставите в гореща вода.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари