С ориз и баба знае! Ето коя е най-вкусната плънка за чушки - не сте се сещали за нея, а е божествена!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С ориз и баба знае! Ето коя е най-вкусната плънка за чушки - не сте се сещали за нея, а е божествена!
С ориз и баба знае! Ето коя е най-вкусната плънка за чушки - не сте се сещали за нея, а е...
71679
С ориз и баба знае! Ето коя е най-вкусната плънка за чушки - не сте се сещали за нея, а е божествена!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-често пълним чушките с ориз и кайма. Съществуват обаче много други начини да напълните печените чушки - боб, леща, извара, картофи...

Най-вкусни са обаче пълнените чушки със сирене - лесна рецепта, която се приготвя за кратко време. 

Това е летен вариант на любимото ястие, а добавките към плънката я правят едновременно питателна и ароматна.

Пълнени чушки със сирене

Необходими продукти: 

250-300 гр. сирене (фета или по избор)

7 дребни чушки

1 яйце

2 с.л. грис

3 с.л. наситнено сушено месо (може и шунка)

2 с.л. нарязани маслини

малко олио

1 домат, може и малко доматен сос

1 с.л. заквасена сметана

2-3 скилидки чесън

Освен това:

сол, черен пипер, босилек, копър, магданоз

Приготвяне: 

Загрейте фурната на 200 градуса за около 30 минути, преди да сложите чушките да се пекат. В зависимост от вида сирене, което използвате, коригирайте количеството сол. Не забравяйте, че сушените меса също могат да отделят сол в чушките.

Можете също да използвате розмарин или босилек вместо копър.

В по-дълбока купа се натрошава сиренето, към което се добавя 1 яйце, след което се разбърква добре. След това добавете 3-4 чаени лъжички ситно сушено месо. Можете да използвате и смес от колбаси.

Добавете маслините, количеството определяте вие. В някои рецепти се слагат гъби като заместител на месото, но чушките са много вкусни и така. Разбъркайте добре цялата смес и я смесете добре.

Накрая добавете гриса и 1 с.л. сметана. Разбъркайте добре, след това подправете на вкус. Добавя се и нарязаният на ситно чесън. Всяка от чушките се пълни с получената смес и се нареждат в предварително намазнена с олио тава. Всяка чушка се затваря с резен домат.

Ако ви остане от сместа, допълнете чушките или вземете още чушки. Това количество е достатъчно за обилен обяд. Останалите домати се нареждат около чушките в тавата, а отгоре намазвам с още малко олио.

Ако сте приготвили доматен сос, залейте чушките с него преди да ги опечете, но това не е задължително. Чушките се пекат в предварително загрята фурна за около 45-50 минути. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft