Вкусни пълнени рулца с картофи в тиган, поднесени с различни сосове и заквасена сметана.
Ще ви трябват следните съставки за готвене:
- вода - 200 мл;
- брашно - 400 г;
- сол - щипка;
- яйце - 1 бр.
За пълнежа :
- кайма - 500 г;
- лук - 1 глава;
- сол, черен пипер, подправки.
За готвене:
- лук и моркови - 1 бр .;
- картофи - 3-5 броя;
- доматено пюре - 1 супена лъжица;
- сол пипер;
- вода - 500 мл.
Процесът на готвене
Смесете брашно със сол, добавете яйце и вода, замесете тестото - трябва да е меко. Поставете в торба и оставете за 15 минути.
Пълнеж според сезона или ситно нарязан лук, билки, сол, черен пипер и различни подправки.
Разточете тестото върху работна повърхност, поръсена с брашно, на дебел слой и го разрежете на 2 части. Намажете всеки с кайма и навийте на руло.
Всяко руло се нарязва на порции.
Загрейте олиото и запържете нарязаните на кубчета лук и настърганите моркови, след това добавете доматеното пюре и водата, нарязаните картофи.
Наредете рулцата отгоре, налейте вода и оставете да къкри на умерен огън за 40 - 45 минути.
Това е много обилно и "гъвкаво" ястие, което можете да допълвате с вашите продукти, като гъби, сирене. Добър апетит!