С пръст не докосвам тестото и пак правя най-добрите бухти в квартала! Само 3 минути за подготовка, проста и евтина рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С пръст не докосвам тестото и пак правя най-добрите бухти в квартала! Само 3 минути за подготовка, проста и евтина рецепта:
С пръст не докосвам тестото и пак правя най-добрите бухти в квартала! Само 3 минути за...
315
Източник: За Жената
С пръст не докосвам тестото и пак правя най-добрите бухти в квартала! Само 3 минути за подготовка, проста и евтина рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пържени сладки бухтички, готови за няколко минути: Просто забъркайте тестото с лъжица или бъркалка и използвайте пош, за да го изстискате в тигана!

Перфектни и наистина пухкави домашни бухти , готови само за няколко минути - от вас продуктите, от нас рецептата!

Можете да ги ядете самостоятелно или да сервирате със сладко по избор, извара, плодове или шоколадов крем. Ето необходимите продукти за Бъркани домашни бухтички :

Бъркани домашни бухтички

Продукти:

  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици растително масло (30 ml)
  • 3 супени лъжици кристална захар
  • 3 г суха мая
  • 200 мл хладко прясно мляко
  • 300 г обикновено брашно
  • 1/2 ч.
л. сол
  • олио за пържене
  • За сервиране (по избор):

    • пресни плодове
    • заквасена сметана
    • бита сметана
    • настърган шоколад
    • нутела

    Приготвяне:

    Счупете едно яйце в купа, добавете олиото, захарта, сухата мая и залейте с топло мляко. Разбъркайте добре, за да се разтворят маята и захарта. 

    продукти бухти

    Снимка: YouTube

    След това смесваме с брашното и солта. 

    Покрийте тестото в купа със стреч фолио и оставете да втаса около 1 час. 

    След час тестото ще е удвоило обема си, така че го разбъркайте с шпатула, за да го отпуснете от стените на купата и го прехвърлете в пош. 

    втасало тесто бухти

    Снимка: YouTube

    тесто в пош

    Снимка: YouTube

    Загрейте малко олио в тигана.

    С помощта на поша (или шприц) изсипете подходящо количество тесто върху тигана, като оставяте разстояние между бухтичките.

    шприцоване бухти

    Снимка: YouTube

    бухти с шприц

    Снимка: YouTube

    Покрийте с капак, включете котлона на средна температура и запържете.

    След това обърнете и запържете от другата страна до златисто кафяво. 

    бели бухтички

    Снимка: YouTube

    Обърнете бухтичките още няколко пъти, за да не загорят от някоя от страните.

    пържени бухтички

    Снимка: YouTube

    Готово, можем да сервирате!

    бухти в чиния

    Снимка: YouTube

    бързи бухти

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft