С тази вкусотия спечелих сърцето на мъжа ми и разбих това на свекърва ми, но какво да се прави, такъв е живота!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С тази вкусотия спечелих сърцето на мъжа ми и разбих това на свекърва ми, но какво да се прави, такъв е живота!
С тази вкусотия спечелих сърцето на мъжа ми и разбих това на свекърва ми, но какво да се прави,...
53486
С тази вкусотия спечелих сърцето на мъжа ми и разбих това на свекърва ми, но какво да се прави, такъв е живота!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е една изпитана, извънредно приятна и лесна рецепта за пълнени пилешки гърди , които стават божествени на вкус

Пълнени пилешки гърди биха могли да бъдат приготвени по различни начини. Това важи както за самата плънка, така и за техния завършен вид – с или без панировка.

Рецептата, която ще прочетете по-долу, е за пълнени пилешки гърди без панировка.

 

Моя приятелка намерила в нета рецепта за такива пълнени пилешки гърди и за своя рожден ден ги приготви.

Бяха фантастични и оттам откраднах рецептата

 

Продукти:

пилешки гърди – броят зависи за колко човека ще ги приготвите и дали ще сервирате по 1 или по 2 броя (ако са по-миниатюрни)

компот с праскови, кайсии или ананас

орехи – по желание

кашкавал

подправки

 

Приготвяне:

Пилешките гърди разрежете, както е показано на снимката, за да получите формата на джоб.

На снимката е показано да сложите по 3 половинки от праскови, но ние ги ядохме с компот от ананас и бяха изключително вкусни.

Моята приятелка сложи по 3 кръгчета ананас от компот.

Беше счукала орехи и беше добавила по 1/2 ч.л. във всяка порция.

На готовите напълнени пилешки гърди беше поставила клечки за зъби, за да ги затвори. Може да ги увиете с по-дебел конец, също така, за да не падне плънката.

После запечатала пилешките гърди в тиган с мазнина. За кратко запържени от двете страни, докато побелеят.

След това ги наредила в тавичка. Наляла мазнината от тигана и изляла сока от компота с ананас. Още малко водичка добавила, за да е сигурна, че добре ще се изпекат и задушат.

 

Пълните пилешките гърди с праскови или с друг плод. Сложете настъргания кашкавал малко преди да ги извадите от фурната

Оставила ги да се пекат в умерена фурна. Малко преди да ги извади от фурната, сложила настъргания кашкавал.

Консумирахме ги топли с домашна картофена салата.

Тук има още една тънкост. Моята приятелка не беше солила пилешките гърди по време на приготвянето.

Когато ни ги поднесе безсолни, даде ни соев сос, който е солен и така всеки сам си ги овкуси на вкус.

Имаше гости, които предпочетоха да ги консумират с малко соев сос, за да усещат сладкия вкус на ананаса. Други ги ядоха по-солени.

Същото се отнася и за черния пипер.

 

Можете да увиете пълнените пилешки гърди с конец, но може да използвате клечки за зъби

Забележка: За плънка можете да използвате абсолютно всякакви продукти – гъби, маслини, кисели краставички, грах, печена чушка, топено сирене, бекон и каквото още вие се досетите.

Пресен розмарин също добре им подхожда.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft