След като посетих Франция преди няколко години, опитах за първи път тази зеленчукова запеканка. Това е най-деликатната желирана пита със зеленчуци , която се сервира там в много ресторанти. Пристигайки вкъщи, веднага се опитах да го направя и сега това е една от най-популярните ястия в къщата ми.
Това ефирно ястие е подходящо както за готвене в конвенционална фурна, така и на скара за барбекю . Чувствайте се свободни да експериментирате. Тази рецепта е универсална, така че можете да използвате всякакви други зеленчуци вместо чушки и домати, в зависимост от сезона и вашите вкусови предпочитания.
Съставки
Чери домати 28 бр.
чушка 20 бр.
Яйце 3 бр.
Пшенично брашно 75 g
готварска сметана 40 мл
Слънчогледово олио 8 мл
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) вкус
Подготовка
За тази рецепта е най-добре да изберете малки чушки. Ако използвате стандартни, намалете количеството наполовина. Изплакнете зеленчуците и нарежете на малки парченца.
Печете запеканката за 25 минути във фурна, загрята до 180 градуса. Сервирайте зеленчуковото изкушение горещо.
Ако планирате да поднесете такава запеканка със зеленчуци на празничната трапеза, опитайте да печете в порционни форми . Това го прави да изглежда още по-елегантно. И за да направите вкуса на ястието по-богат, можете да добавите малко настъргано сирене или кашкавал към тестото.