Обичате ли руло Стефани ? Ние го обожаваме! Овкусена кайма, плънка от любимите ти продукти и се получава малък шедьовър, на който се наслаждава цялото семейство. Днес ще ви разкрием една малка тайна как рулото Стефани да стане наистина сочно и крехко - нужни са му само няколко добавки, за да се топи в устата при всяка хапка.
Сочно руло Стефани
Продукти:
около 700 гр.кайма смес (не е хубаво да е само телешка, защото ще стане сухо)
1 голямо яйце за каймата
1/2 глава лук
1-2 с.л.цедено кисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат
нарязан магданоз (на ситно)
подправки на вкус - кимион (повечко), чубрица, черен пипер, сол (ако каймата не е солена)
олио - за намазняване
За плънката:
2-3 твърдо сварени яйца
1 морков
няколко мариновани гъби
3-4 печени червени чушки (обелени)
по желание - топено сирене (още по-добре - пушено), кашкавал
Приготвяне:
Омесете хубаво каймата с посочените продукти, без киселото мляко и содата. Приберете я на студено в хладилника за около 2 часа, след което я омесете отново, добавяйки киселото мляко с угасената в него сода. Отново приберете в хладилника, докато стегне леко. Не се притеснявайте, че каймата ще е лепкава, така трябва да е. Именно заради млякото и содата каймата остава мека след печенето и се топи в устата.
Върху хартия за печене, леко намазнена, разстелете на правоъгълен пласт охладената кайма. Отгоре подредете продуктите за плънката, предварително нарязани на ивици, като само яйцата оставите цели.
Внимателно завийте каймата на руло и загладете "шева", след което хубаво прищипете в краищата, за да не се разтвори при печенето.
С помощта на хартията за печене повдигнете рулото и го прехвърлете в тава (заедно с хартията).
Увийте рулото в хартията и изпечете на 180 градуса фурна за около 1 час или докато забележите, че започва да се образува лек загар. Тогава отвийте и увеличете фурната на 200 градуса, като продължите печенето до хубава златиста коричка. Оставете рулото леко да изстине, след което нарежете на порции.