С тази марината с бира съм царица на барбекюто! Каквото и да е месото, става крехко и сочно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С тази марината с бира съм царица на барбекюто! Каквото и да е месото, става крехко и сочно:
С тази марината с бира съм царица на барбекюто! Каквото и да е месото, става крехко и сочно:
13939
С тази марината с бира съм царица на барбекюто! Каквото и да е месото, става крехко и сочно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Никога не съм обичала особено месо от врат, но когато го накисна в тази марината, става крехко и сочно , а и се приготвя двойно по-бързо.

Препоръчвам бирената марината за барбекю, но също така и за печене и готвене. Обикновено се използва за свинско, но е подходяща и за всяко друго месо, както ще се убедите сами - ето рецептата:

Бирена марината за месо

Продукти:

150 мл светла бира (изпийте останалото)

2 супени лъжици олио

3 чаени лъжички подправки за барбекю

2 скилидки чесън

1 чаена лъжичка мащерка

1 чаена лъжичка смлян кимион

1 глава лук

500 г нарязан свински врат

бирена марината

Приготвяне:

Смесваме всичко заедно, изстискваме чесъна или го нарязваме на ситно, нарязваме лука и слагаме месото в маринатата в дълбок съд - за предпочитане 12-24 часа преди приготвянето.

Ако ще печете месото на скара, препоръчвам също да го намажете и с горчица.

Месото, киснато в тази марината, става меко, буквално се топи на езика. Ако опитате бирената марината, със сигурност само нея ще използвате отсега нататък!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft