Никога не съм обичала особено месо от врат, но когато го накисна в тази марината, става крехко и сочно , а и се приготвя двойно по-бързо.
Препоръчвам бирената марината за барбекю, но също така и за печене и готвене. Обикновено се използва за свинско, но е подходяща и за всяко друго месо, както ще се убедите сами - ето рецептата:
Бирена марината за месо
Продукти:
150 мл светла бира (изпийте останалото)
2 супени лъжици олио
3 чаени лъжички подправки за барбекю
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка мащерка
1 чаена лъжичка смлян кимион
1 глава лук
500 г нарязан свински врат
Приготвяне:
Смесваме всичко заедно, изстискваме чесъна или го нарязваме на ситно, нарязваме лука и слагаме месото в маринатата в дълбок съд - за предпочитане 12-24 часа преди приготвянето.
Ако ще печете месото на скара, препоръчвам също да го намажете и с горчица.
Месото, киснато в тази марината, става меко, буквално се топи на езика. Ако опитате бирената марината, със сигурност само нея ще използвате отсега нататък!