С тази разкошотия от тиквички гощавам само отбрани гости - ред тиквички, сосче и пухкава заливка. Гали и небцето, и стомахчето:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С тази разкошотия от тиквички гощавам само отбрани гости - ред тиквички, сосче и пухкава заливка. Гали и небцето, и стомахчето:
С тази разкошотия от тиквички гощавам само отбрани гости - ред тиквички, сосче и пухкава заливка....
32977
Източник: gotvach.bg
С тази разкошотия от тиквички гощавам само отбрани гости - ред тиквички, сосче и пухкава заливка. Гали и небцето, и стомахчето:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Докато все още ги има на пазара, бързаме да ви представим тази разкошна рецепта с тиквички . Представете си слоеве запечени тиквички, напоени със сочен доматен сос, а отгоре запечени с пухкава заливка и много сирене.

Тази лазаня от тиквички може да поднесете и на най-отбрания си гост - със сигурност ще остане изумен от вкуса й. Ето как се прави тази разкошна лазаня с тиквички и доматен сос :

Лазаня с тиквички и доматен сос:

Продукти:

1 кг тиквички

400 гр.домати

100-150 гр.овче сирене

4 скилидки чесън

3 с.л.сушен магданоз

2-3 щипки риган

сол - на вкус

50 мл зехтин  или олио

3 големи яйца

150 мл прясно мляко

3 с.л. с качул извара

2-3 с.л.брашно с връх

1 голяма щипка бакпулвер

1 с.л.лимонов сок

кашкавал - за поръсване

Приготвяне:

За соса обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Две от скилидките чесън накълцайте и запържете за кратко в малко мазнина. Сложете доматките, сол на вкус, щипка захар, риган и магданоз и гответе на слаб огън около 30 минути.

През това време нарежете тиквичките на тънки кръгчета. Посолете и подредете в голяма тава. Поръсете обилно със зехтин и магданоз, и изпечете до лек загар. Готовите домати по желание пасирайте на гладък сос или оставете така на кубчета.

В тавичка, съобразена с количеството продукти и предварително намазнена, подредете на пластове - два тиквички, върху тях разпределете половината домати, една скилидка чесън, фино нарязана, и половината натрошено сирене. Може да поръсите и с още риган и магданоз. Редете още един-два пласта тиквички и отново домати, чесън и сирене.

Разбийте яйцата със прясното мляко, брашното, бакпулвера, лимоновия сок и изварата, сложете много малка щипка сол, защото така или иначе лазанята с тиквички има достатъчно сирене. Залейте лазанята и изпечете в загрята на 180 градуса фурна до лек златист загар.

Накрая поръсете с кашкавал и пъхнете за още кратко, докато се разтопи. 

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft