Сега ще ви предложим една рецепта, с която ще заобичате карфиола и набързо ще навлезне в ежедневното ви меню. Вегетарианската версия на предястието под известния пикантен сладко-кисел сос не е по-лоша от вкуса на аналозите от месо!
Съставките
карфиол 700 гр
Пшенично брашно 100 g
мляко 200 ml
червен пипер 1 ч.л.
чесън Прах 2 ч.л.
сол 1 ч.л.
Черен пипер 0,5 ч.л.
Сос барбекю 100 g
мед 1 супена лъжица
масло 50 грама
Подготовка
Отделете съцветията и сложете в голяма тенджера, сварете водата, леко посолете. След повторно кипване на водата незабавно извадете карфиола и охладете.
В дълбока купа смесете млякото с брашното, солта, черния пипер и чесъна на прах. Всяко карфиолче потопете в сместа и поставете върху лист за печене, покрит с пергамент. Изпратете в печката, загрята на 180 градуса, за 15-20 минути.
В тиган, разтопете маслото, добавете сос барбекю, меда и червения пипер, разбъркайте добре. Извадете карфиолът от фурната и намажете със сос и го изпратете за още 10 минути.
В рецептата сосът за барбекю може да бъде заменен с Tabasco или друг доматен сос по ваш вкус.
Бон апети и не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!