Много често приготвям тиквички в кашкавалено тесто - стават фантастична вкусотия! Дори тези, които твърдят, че не обичат тиквички, изяждат поне по 2-3 чинии. Вкусни, хрупкави, сочни отвътре, а изглеждат разкошно! Най-хубавото е, че стават просто и бързо. Най-добре пригответе направо двойна порция от фантастичните тиквички в кашкавалена коричка :
Тиквички в кашкавалена коричка
Продукти:
600-700 g тиквички
1 яйце
150 г кисело мляко
50 г кашкавал
3-4 с.л.
сол, черен пипер на вкус
олио за пържене.
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на кръгчета, чиято дебелина е около 4-5 милиметра. Посолете леко и оставете течността да изтече. Използвайте млади тиквички.
През това време пригответе тестото: изсипете киселото мляко в дълбока чиния, добавете яйце, сол, черен пипер на вкус, подправете с малко чесън.
Разбъркайте до гладкост.
Изсипвете брашното и разбърквайте отново. Тестото, което се получава, е подобно по консистенция с тестото за палачинки.
Настържете ситно кашкавала и го добавете към тестото. Разбъркайте.
Изсипете вътре сока от тиквичките и можете да започнете да пържите.
Първо потапете всяко кръгче в кашкаваленото тесто, след което ги пускайте в предварително загрят тиган с олио.
Изпържете от двете страни до златисто. Отнема няколко минути.
Готовите тиквички отцедете върху домакинска хартия, за да попие мазнината (но не абсорбират много олио).
Поднесете с млечно-чеснов сос.
Да ви е сладко!