С тази рецепта ще забравите за пържените: пилешки крилца с чудна хрупкава коричка на фурна
18 Ноември 2018
54705
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Напоследък все по-често се говори за здравословното хранене и много от нас се опитват да спазват принципите му вкъщи. Днес сме приготвили една рецепта специално за любителите на пържените пилешки крилца - по-бърза, по-икономична от оригиналната и най-важното, по-здравословна.
Пилето хваща хрупкава, апетитна коричка , а отвътре остава сочно , благодарение на един специален трик.
Просто трябва да добавите малко бакпулвер към маринатата за месото : той ще изсуши пилето отвън и ще даде златен цвят на кожата. Ето я и рецептата:
Хрупкави пилешки крилца на фурна
Продукти
1 кг пилешки крилца
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. червен пипер
2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. мед
1/4 ч.ч. лют сос
1/4 ч.ч. соев сос
1 с.л. оцет
Приготвяне
- Измийте крилата, изсушете, поръсете със смес от сол, червен пипер и бакпулвер. Оставете за 20 минути.
- В тавата за печене поставете решетка и я покрийте с хартия за печене. Поставете крилата вътре.
- Пъхнете тавичката в предварително загрятата на 210 градуса фурна и печете 30 минути.
- Извадете крилата и ги обърнете, като ги намажете с глазура. За да я приготвите, смесете меда, пикантния и соевия сос, заедно с оцета (9%). Допечете крилцата във фурната още 10 минути.
Тази рецепта е универсална. По същия начин можете да изпечете бутчета, но пък не е подходяща за филе. Там е по-добре да използвате сметанов сос и дълбока тавичка. Опитайте и споделете дали ви е харесало!
Приятен апетит!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари