С тези малки трикчета ще направите най- вкусните пържени филийки, които някога сте яли

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С тези малки трикчета ще направите най- вкусните пържени филийки, които някога сте яли
С тези малки трикчета ще направите най- вкусните пържени филийки, които някога сте яли
28285
С тези малки трикчета ще направите най- вкусните пържени филийки, които някога сте яли
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всъщност пържените филийки са класика не само в българската, но и в доста европейски, азиатски и американски кухни. Разбира се навсякъде имат своите особености и различни имена.

Най-разпространеното е френски тост или цигански тост. Ето как да си направите вкусни пържени филийки:

 

Добавете мляко и захар

Може да ползвате пресен или сух хляб. За да направите филийките по-меки, разтворете малко захар 2-3 супени лъжици в прясно мляко. След това потопете всяка филийка за секунда в него и после преминете към разбитото яйце и пърженето. Гарнирайте с пудра захар, плодове, масло или сметана.

 

Канела и ванилия за по-богат вкус

Към разбитите яйца може да добавите ванилия, канела или по малко и от двете за по-силен и сладникав аромат. Това ще обогати вкуса на филийката и ще я съчетае чудесно с плодове.

 

Заменете олиото с кокосово масло

В този вариант филийките излизат малко по-скъпи, но пък свежия тропически аромат ще изпълни кухнята ви на закуска. Признаваме, пържените филийки не са включени в здравословното и питателно меню, но пък са свежа награда за постигнатите резултати във фитнеса.

 

Направете филийките на фурна

Разбийте яйца с две три лъжици заквасена сметана. Загрейте добре фурната. Намаслете и набрашнете тавичка. Потопете филийките в сместа и подредете в тавичката. Бързо пъхнете във фурната и намалете градусите до 180 - 200. Печете около 5 до 10 минути, докато получите златист загар от всяка страна.

 

Оцедете на кухненска хартия

За да не бъдат филийките ви плувнали в мазнина, оцедете ги веднага след изваждане от тигана върху дебел пласт кухненска хартия. Не търкайте и не попивайте, за да не се разкъса хартията и да останат неприятни власинки.

 

Краве масло след пържене

Извадете готовата филийка и я намажете с краве масло. Подобно на палачинките ще стане доста по-интересна и приятна на вкус. Този вид филийка мое да гарнирате със сладки и солени добавки. Као соени най-често се препоръчва традиционното бяло краве сирене, моцарела, козе, овче сирене или сос сирена с чедър.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft