Представете си само - отвътре кашкавалът се топи приятно, а отвън панировката прилича на пухкав, апетитен румен омлет! Само като го чуеш и вече знаеш, че ще е мноооого вкусно. Представяме ви панирани банички с кашкавал - вкусотията, с която денят започва перфектно и ти върви така чак до вечерта.
Панирани банички с кашкавал
Продукти:
питки тънък арменски лаваш (може и кори за баница)
кашкавал или сирене (твърди сортове)
яйца
сол, подправки на вкус
олио (за пържене)
Приготвяне:
1. Нарежете лаваша на напречни ивици. Ако ползвате кори, разрежете ги на две по дължина.
2. Нарежете кашкавала на филийки, не по-широки от ивиците лаваш, така че да го увиете в тях около два пъти.
3. Разбийте яйцата с вилица, посолете малко (можете да добавите щипка от любимите си подправки).
4. Завийте всяка филийка кашкавал с ивица лаваш (кора за баница), потопете в яйце и запържете за 3-5 минути от двете страни в тиган със загрято олио. Пържете много бързо, за да не прегорят.
5. Поставете готовите банички в чиния, покрита с домакинска хартия, за да се отцеди мазнината.
6. Поднесете панираните банички горещи - ако се затоплят, няма да са топлкова вкусни.
Най-хубави стават със сирена от типа Гауда или Моцарела.