С тези рецепти пласирах и последното яйце от Великден - станаха фантастични мъфини и уникална мусака:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С тези рецепти пласирах и последното яйце от Великден - станаха фантастични мъфини и уникална мусака:
С тези рецепти пласирах и последното яйце от Великден - станаха фантастични мъфини и уникална...
8400
С тези рецепти пласирах и последното яйце от Великден - станаха фантастични мъфини и уникална мусака:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако вече кукуригате от яденето на великденски яйца и не знаете как да ги "пласирате", ето няколко страхотни идеи за рецепти с варени яйца . Ще ви представим рецепта за много вкусен и декоративен кекс, интересни мъфини, които се приготвят много бързо, мусака, която можете да поднесете като основно ястие и много вкусна салата. Е, нека започнем с първата рецепта:

Кекс с варени яйца

Продукти:

(за форма с диаметър 25 см):

10-11 яйца

1,4 л кисело мляко

6 пакетчета желатин

200 г шунка или пушен врат

300 г варени моркови

40 мл майонеза 

Приготвяне: 

кекс с варени яйца

Първо почистете моркова и го нарежете на кубчета. Сварете го на водна баня или във вода, нито много, нито малко, по-точно около 20 минути са достатъчни. Обелете яйцата. Нарежете шунката.

Желатинът се приготвя според указанията на пакетчето: 4 супени лъжици студена вода за едно пакетче, тоест 24 супени лъжици вода за 6 пакетчета желатин. Оставете да набъбне за около 10 минути. Загрейте леко киселото мляко, за да остане топло. През това време разтопете желатина, бавно го изсипете в киселото мляко и разбъркайте. След това добавете всички съставки с изключение на яйцата.

Изсипете половината от сместа във формата, приберете в хладилника за около половин час, след което като стегне малко, наредете яйцата в кръг и залейте с останалата смес. Връща се в хладилника да се охлади за няколко часа. След това отделете леко кекса от стените на формата и го обърнете върху чиния за сервиране. Насладете се на прекрасния вкус и външен вид!

Бързи мъфини с варени яйца

Продукти:

6 сварени яйца

1 чаша (от 300 мл) меко брашно

на върха на ножа бакпулвер

1 чаена лъжичка сол

1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер

1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат

100 г масло

2 разбити яйца

2-3 стръка пресен лук

Освен това:

100-200 г ситно нарязан бекон (количество на вкус, около половин чаша 200 мл)

100-200 г едро настърган кашкавал (количество на вкус, около половин чаша от 200 мл)

* ако сместа изглежда течна, добавете малко брашно, а ако е гъста, добавете кисело мляко

Приготвяне:

Обелете сварените яйца, нарежете на ситно лука и бекона, а кашкавала настържете на едро. Смесете брашното, бакпулвера, солта, черния пипер и содата, след което бавно добавете киселото мляко. След това при разбъркване добавете разтопеното масло, а след това и разбитите яйца.

Към тестото добавете наситнения лук и бекона, а след това и кашкавала. Оставете малко кашкавал за поръсване. Разбъркайте добре сместа. Поставете малко тесто в предварително намазнени форми за мъфини (за предпочитане дълбоки). Във всяко гнездо върху тестото сложете по едно сварено яйце.

мъфини с яйца

мъфини с варени яйца

Добавете още тесто и запълнете пространството около яйцето. Отгоре се поръсва настърган кашкавал и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути. Изпечените мъфини извадете от фурната, охладете ги малко, извадете ги от формата и ги сервирайте като предястие или лека вечеря със салата или сос тартар.

мъфини с варено яйце

Мусака от варени яйца

Продукти:

500 г кайма

1-2 глави лук (или 4 стръка пресен)

2 + 2 супени лъжици олио

2 чаши вода

1 супена лъжица суха подправка

1 чаена лъжичка черен пипер

6 сварени яйца

1 сурово яйце

1 супена лъжица брашно

200 мл прясно мляко

100 г кашкавал

Приготвяне: 

Нарежете лука на ситно, след което добавете суха подправка, чаша вода и 2 супени лъжици олио, след което сложете на огъня да къкри. Когато водата се изпари, добавете каймата и черния пипер, след това добавете още една чаша вода и оставете да къкри заедно, като бъркате непрекъснато.

мусака с варени яйца

Когато водата се изпари, добавете едно яйце и разбъркайте. Намазнете огнеупорен съд, разрежете яйцата наполовина и ги подредете с жълтъка надолу. Поставете месото върху яйцата и го разпределете равномерно.

Загрейте 2 супени лъжици олио, след това добавете брашно и го запържете малко, докато остане бяло, след което налейте мляко и разбъркайте малко, за да се сгъсти. Посолете и когато е готово, залейте със сместа месото. Накрая настържете кашкавала и печете на 150-180 градуса за около час. Сервирайте горещо.

Салата от варени яйца

Продукти:

8-10 печени чушки (обелени, нарязани на ивици или по-едри парчета)

150 г шунка или бяло пилешко месо, нарязано на малки кубчета

3 сварени яйца, нарязани

250 г сирене

сол и черен пипер на вкус

малко майонеза и заквасена сметана за комбиниране на съставките

Приготвяне:

Изпечете чушките, след което след като престоят известно време в пликчето и изстинат, ги обелете, почистете от семките и ги нарежете на едро. Сварете яйцата, след като изстинат, ги обелете и нарежете. Направете същото със сиренето и месото или шунката.

Овкусете ги, разбъркайте добре и приберете ястието в хладилника. Съставките за салата трябва да се охладят добре, преди да се комбинират с майонезата и заквасената сметана. Към охладената салата добавете майонеза и заквасена сметана, но можете да добавите още, ако желаете. Покрийте съда и го върнете в хладилника до сервиране.

салата с варени яйца

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft