Прочетете тези лесни трикове , които ще ускорят втасването на тестото и приготвянето на печивата.
Печенето на тесто с мая не е особено любимо занимание на нетърпеливите домакини (и домакини) заради чакането на тестото да втаса. Но и за това има решение.
Маята стимулира растежа на тестото и работи най-добре във влажна и топла среда.
Затова оформеното тесто поставете близо до източник на топлина. Идеално е тестото да втасва близо до фурната, която сте включили да загрява. Внимавайте обаче да не поставяте тестото твърде близо до източника на топлина, защото ще получите обратния ефект.
Втасването ще се ускори и ако оформеното тесто покриете с леко навлажнена топла кърпа. Тази процедура, съчетана с топлината, може да ускори втасването на тестото и приготвянето на печива.
Или още по-просто: в леко загрята и изключена фурна сложете купа с вряща вода, след което поставете тестото на горния реотан да почине и да втаса.