Лимоновият сок е честа съставка в много ястия, в които се използва като превръзка, ароматна подправка, заменя прекрасно трапезния оцет. Почти всички рибни ястия изискват предварително мариноване с лимонов сок. Той се използва широко в сладкарските изделия: например за приготвяне на лимонов крем ще ви трябва сок от пет плода.
Днес ще ви зарадваме и ще споделим с любимите си читатели чудесен начин как да изтръгнете максимално сок от един лимон. Благодарение на този метод ще получите 30-40% повече сок.
Как да получите повече лимонов сок
Основната задача е да нагреете лимона. Това ще счупи мембраните, които държат сока в средата. За целта вземете плодът, пробийте с нож на няколко места и поставете в микровълновата за 20 секунди. След това с дланта си я разточете около масата, леко натискайки. Разрежете наполовина и изцедете сока от двете половини.
Можете да експериментирате: сравнете количеството сок , което получавате от лимони със същия размер с и без предварително загряване.
Удивителен начин да ви помогнем да извлечете максимума от вашите цитрусови плодове . Уведомете приятелите си за това, със сигурност ще се зарадват!