С тях винаги обирам точките пред колежките - тези ретро-фунийки с пухкав крем са най-доброто от старите тефтери!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С тях винаги обирам точките пред колежките - тези ретро-фунийки с пухкав крем са най-доброто от старите тефтери!
С тях винаги обирам точките пред колежките - тези ретро-фунийки с пухкав крем са най-доброто от...
11849
Източник: gotvach.bg
С тях винаги обирам точките пред колежките - тези ретро-фунийки с пухкав крем са най-доброто от старите тефтери!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако си спомняте времето на соца, то няма как да не пазите топли чувства към тези мекички и пълни с пухкав крем домашни фунийки . Сигурно дори имате рецептата някъде записана и отдавна забравена.

Е, днес решихме да ви припомним как да си приготвите най-вкусните фунийки с ванилов крем :

Ретро фунийки с ванилов крем

Продукти за фунийките:

3 яйца

1 ч.ч.захар

1/2 ч.ч.кисело мляко

1/2 ч.ч.свинска мас

1 ванилия

1 амонячна сода

около 300 гр.брашно

За крема:

500 мл прясно мляко

1/2 ч.ч.захар

1/2 ч.ч.брашно

2 пак.ванилия

1 яйце + 1 жълтък

30 гр.масло

орехи - за украса

Приготвяне:

Пресейте брашното в купа, направете в средата му кладенче и вътре изсипете размекнатата свинска мас, яйцата, захарта, млякото, ванилията и содата. Омесете много хубаво, докато се получи средно меко тесто.

Сложете тестото, увито във фолио, в хладилника за 30 мин. Разточете на правоъгълна кора с дебелина 0.5 см, след което я нарежете на ленти с широчина около 1 см. Навийте лентите около формичките (ако нямате такива, лесно може да си приготвите сами от алуминиево фолио или дори хартия за печене).

фунийки

Изпечете фунийките в предварително загрята фурна на 250°C за 10 мин. Стават много бързо.

Охладете фунийките и внимателно ги извадете от формичките.

За крема:

Разбийте яйцата с брашното и малко от млякото на гладка кашичка. Сложете останалото мляко на котлона, заедно със захарта. Щом заври, изсипете вътре на тънка струйка брашнената смес, като бъркате непрекъснато с тел. Когато кремът се сгъсти, дръпнете от огъня и добавете вътре ванилията и маслото. Разбъркайте до гладка смес.

С охладения крем напълнете фунийките и потопете всяка в счукани орехи.

фунийки с крем

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft