Бухтите са истинска „помощ” за заетите домакини. Обичаме ги с голямо разнообразие от пълнежи, но особено със саламче. В края на краищата саламът винаги е добра комбинация и с филийка черен хляб, и в салата , и в пълнеж за пица. И със сигурност ще направи и най-мързеливите бухти обилни и наистина вкусни.
Бухти С КОЛБАСИ
СЪСТАВКИ
150 г колбас
250 мл кисело мялко
1 яйце
1 ч.л захар
240 г брашно
0,5 ч.л сода
40 мл вода
0,5 ч.л сол
растително масло за пържене
ПОДГОТОВКА
Рецептата за мързеливи бухти с кисело мляко открихме в кулинарния YouTube канал на Наталия Калнина . Приготвянето им не е трудно, а след охлаждане не се спаружват,а остават меки и буйни.
И така, смесете кисело мляко и вода в тенджера. Сложете на огъня и загрейте до около 40 градуса.
Изсипете киселото мляко и водата в купа. Добавете сол, захар, яйце и брашно.
Замесете гъсто тесто. Не трябва да се отцежда, а бавно да се плъзга от лъжицата.
След това добавете содата за хляб и нарязания на малки кубчета колбас. Разбъркайте всичко до гладкост. Като алтернатива шунката или колбасите могат да бъдат настъргани на едро ренде. Вместо колбас за пълнежа можете да използвате яйца и зелен лук или копър и сирене фета, каквото ви се яде
Загрейте растително масло в тиган.
Оформете бухтите с лъжица.
Поставете ги в тиган и запържете от двете страни до златисто кафяво. Закуската за цялото семейство е готова за чай!
Те отдавна са пържени с яйца и подправки, пиле, зеле, ябълки, горски плодове. Но във всеки случай, както и да наречете ястието, и семейството винаги ще се радва на бързо и вкусно лакомство.
Приятен апетит и нови кулинарни открития, скъпи приятели!
Правилно приготвеното тесто е основната тайна на това ястие. А пълнежът за него може да се прави всеки път различен.