Тази салата е простичка за приготвяне и с перфектен вкус. Смесете картофи, яйца и сьомга и залейте всичко с майонеза и горчица. Остава само да я подредите красиво и сте готови да впечатлите с този кулинарен шедьовър роднини и гости на всяко семейно парти.
Тази кралска картофена салата е чудесна алтернатива на втръсналите ни вече руска салата и Мимоза. Приготвя се много лесно и бързо, ще ви отнеме само пет минути, а след това просто трябва да я оставите в хладилника да се охлади. Декорирайте по ваше желание, с маслини, с магданоз...
Кралска салата с картофи
Продукти:
4 картофа
4+2 яйца
150 г пушена сьомга
200 г майонеза
1 ч. л. горчица
сол
маслини
магданоз
Приготвяне:
Сварете картофите и яйцата в отделни съдове. Обелете четири големи картофа, а след това върху дъска ги нарежете на кубчета, колкото можете по-малки (може и просто да ги настържете за по-фина консистенция). След това обелете четири твърдо сварени яйца, след което и тях нарежете на ситно.
Поставете картофите и нарязаните яйца в голяма купа, където можете да ги смесите. Добавете 200 г майонеза, малко горчица и сол на вкус. Разбъркайте добре, докато съставките се разпределят равномерно.
Най-добре е да се бърка с шпатула, като се загребва отдолу нагоре, като се обръща сместа. Върху десертна чиния поставете форма 22х22 см или каквато имате (може и форма за торта с гъвкав ринг), след което прехвърлете цялата смес, като запълните хубаво всички празнини.
Отгоре се настъргват две сварени яйца и се украсява с маслини и навити на тънко резени пушена сьомга. Накрая завършете украсата със ситно нарязан пресен магданоз.
Оставете салатата в хладилник да се охлади поне два часа преди сервиране.
Да ви е сладко!