Журналист от Ню Йорк Таймс наскоро написа статия за ястия, които се приготвят за по-малко от десет минути. Тази салата от авокадо и био домати е едно от тези ястия.
Всичко, от което се нуждаете, за да подправите авокадото е малко лимонов сок. Нямате нужда от олио, защото в авокадото се съдържа достатъчно от него. Ако много бързате, можете само да премахнете костилките от вътрешността на авокадото, да оставите кората му, да добавите лимоновия сок и да го изядете с лъжица. Но ако добавите био домати към авокадото, ще получите една много вкусна салата. Ще ви отнеме не повече от една минута, за да обелите авокадото и да подредите доматите заедно с него. Можете да добавите специална морска сол към салатата. Можете да подправите също и с балсамов оцет, но лимоновият сок ще акцентира по-добре вкуса на авокадото.
Продукти:
1/2 обелено и нарязано авокадо
1/2 нарязан био домат
1 щипка пресен нарязан лук
Сока на един резен лимон
щипка морска сол
Начин на приготвяне:
Подредете авокадото и био домата в чиния. Добавете лука и подправете с лимоновия сок и солта.