2 чаши цветчета от броколи
1 твърда сочна ябълка, нарязана на малки кубчета
1/3 чаша с качул орехи, запечени и накълцани
1/3 чаша сушени червени боровинки (или череши, стафиди или друг сушен кисел плод)
3 резена хрупкав запечен бекон, нарязан (по желание)
~1/2 чаша майонеза
~2 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. мед
сол и черен пипер на вкус
Бланширайте броколите за около 1 минути във вряща вода, прехвърлете ги в гевгир и ги охладете под течаща вода. Отцедете добре.
Сложете броколите, ябълката, орехите, червените боровинки и бекона в средно голяма купа. В по-малка купа смесете майонезата, оцета и меда до гладка консистенция. Подправете на вкус със сол и пипер (може да добавите и още майонеза или мед - по желание).
Добавете дресинга към сместа с броколи и ябълки и разбъркайте добре, за да поемат съставките от дресинга. Поднесете веднага или оставете в хладилника до поднасяне.