Салата от краставици за зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Салата от краставици за зимата
Салата от краставици за зимата
85806
Салата от краставици за зимата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лятото е чудесно време, когато можете да се насладите на сезонните зеленчуци в пълен размер, но и да си подготвите за бъдеща употреба през зимата. И това се прави от по-голямата част от домакините. Що се отнася до запасите за зимата, тогава, вероятно, първият от тези обезателно трябва да бъде "задължителните"  краставици. Има много начини да запазите тези хрупкави зеленчуци . И някои даже предпочитат да замразят краставици .

Днес ще ви споделим рецепти за салати от краставици. Такива заготовки за зимата са отлична закуска, която диверсифицира дневното меню и ще бъде идеално допълнение към ястията от картофи, ориз, както и от месо. Тези прости и лесни за приготвяне салати са желани на всяка трапеза

Салата с краставици 1 вариант

Салата с краставици

Тази салата ще се хареса на онези, които обичат да похапват свежи или леко осолени краставици. Салата от парчета краставици, сладък лук и пресован чесън, напоени в малко количество оцет, се приготвя напълно без топлинна обработка . Ето защо, вкусът на зеленчуците ще остане естествен.

Друг плюс на тази рецепта е, че всичко се прави просто и бързо. Целият процес (заедно с подготовката) ще отнеме не повече от четиридесет минути. Плюс 12 часа, през които краставиците просто трябва да пресадат в маринатата

съставки:

3 кг краставици
250 г лук
1 пакет захар 500гр.
100 g едра сол
150 мл оцет 
250-300 грама чесън
копър по желание

салата от краставици

Получаване:

Най-добрата салата ще стане от малки млади краставици. Разрежете ги на кръгчета с дебелина 5-10 mm. Нарежете лука на тънки полукълба или ивички, добавете към краставиците. След това пресовайте чесъна и добавете и него.

Поръсете зеленчуците със захар и сол, изсипете оцета. Разбъркайте добре.

След това оставете салатата на хладно място за 10-12 часа, така че да се напоят в зеленчуците всички сокове и аромати. Най-удобно е да се направи тази подготовка през нощта, за да може на сутринта да напълните бурканите. Няколко пъти по време на подготовката на салатата е желателно да се разбърква
Измийте и стерилизирайте бурканите. В сухи и още горещи буркани наредете салатата и незабавно затворете. Съхранявайте на хладно място.

Салата от краставици 

Салата от краставици

Тази рецепта като по правило е за 4-литрови буркани. Краставиците ще бъдат сладко- кисели. По същия начин можете да си подготвите за зимата и тиквички, само за осоляване ще се нуждаят от по-малко време (те са по-бързо от краставиците и им стигат 2 часа)

съставки:

3 кг краставици
6 камби
2 чушки
3 чесъна
0,5кг сол
3 л. ябълков оцет
4 кг захар
2 супени лъжици синапено зърно
0,5 ч.л. карамфил
1 супена лъжица куркума

Приготвяне:

Краставиците, нарежете на кръгчета, лука - на лентички, пипера - на ивици, чесънът пресовайте. Смесете всичко в голяма купа, посолете. Оставете да престои около 3 часа. В тенджера сложете ябълковия оцет, захарта, синапеното зърно, копъра, карамфила и куркума. Оставете да кипне. Изцедете сокът от краставицата. Добавете тази течност към кипящата марината. Извадете я от топлината преди да заври
Прехвърлете зеленчуците в стерилизираните буркани, изсипете марината. Покрийте бурканите с капаци и стерилизирайте във вряла вода (водата трябва да покрива бурканите), 5-10 минути. След това затворете бурканите плътно. Сложете салатата на хладно място.

Салата от краставици (с копър)

Салата от краставици (с копър)

Тази салата ще бъде отлична притурка към вечерята ви. Копърът придава на краставицата специален вкус. Ако харесвате целина може да добавите заедно с копъра 

съставки:

2 кг краставици
300 г лук
1 връзка копър
180 ml растително масло
3 супени лъжици захар
1,5 супени лъжици сол
7 супени лъжици оцет 

Приготвяне:

Краставиците нарежете на кръгчета, добавете финно нарязания копър
Смесете всички съставки, включително сол, захар, оцет и растително масло. Разбъркайте и оставете да престои 4 часа при стайна температура.
След това слагате всички в тенджерата, оставяте да заври и държете не повече от 5 минути
След това напълнете стерилизирани буркани и ги завийте добре. Обърнете с главата надолу. Съхранявайте на хладно, тъмно място.

За щастие, реколтата от краставици през тази година е голяма. Нека не бъдете измъчвани от мисли, къде да поставите тези свежи зеленчуци. Използвайте доказани рецепти, подгответе се за през зимата. И какви са любимите ви салати с краставици ? Не забравяйте да разкажете в коментарите. И споделете нашия избор на вашата страница.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft