Салата от леща с печени домати
8 Април 2013
11027
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте фурната на 190 градуса. Сварете лещата в подсолена вода, отцедете в гевгир и измийте добре под студена вода. Оставете да се отцеди напълно.
Докато се вари лещата, подредете доматите върху тавичка за печене с разреза надолу върху хартия за печене или фолио. Поръсете със зехтин и сол и черен пипер на вкус. Изпечете за 30-40 минути, така че доматите леко да се карамелизират. Извадете от фурната и оставете да изстинат.
Смесете изпечените домати както са цели с лещата, лука, магданоза, лимоновия сок, зехтин (най-добре плодов или овкусен) и допълнително сол и черен пипер на вкус. Поднесете на стайна температура или охладена.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари