Салата от леща с печени пиперки
5 Юни 2013
30152
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. леща, добре измита и сварена до омекване
1 червена пиперка, нарязана на малки кубчета
1 жълта или оранжева пиперка, нарязана на кубчета
3 скилидки чесън, счукан
кората и сока от 2 лимона
1 връзка пресен магданоз, накълцан
зехтин
сол и черен пипер
Задушете чесъна до омекване. Докато лещата е още топла, объркайте в нея запържения чесън, зехтина, 3/4 от лимоновата кора и сок и малко сол и черен пипер на вкус. Оставете в покой за 20-30 минути, за да се смесят вкусовете. Объркайте вътре нарязаните пиперки и 3/4 от магданоза. Поднесете салатата върху плато, поръсена с останалия магданоз, лимонова кора и лимонов сок и още мъничко зехтин.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари