200 г сварена паста Фарфале
2 с. л. зехтин или олио
сок от 1/2 лимон
сол
смлян черен пипер
2 тиквички
200 г коктейлни домати
Тиквичките, доматите и магданозът се измиват и подсушават.
Магданозът се нарязва на ситно, тиквичките на кубчета, а доматите на половинки.
В голяма купа сварената и отцедена паста се полива с мазнината и лимоновия сок.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Пастата се разбърква, след което се добавят подготвените зеленчуци.
Поръсва се отгоре с натрошеното сирене и магданоз.
Всичко се разбърква, при необходимост се подправя със сол, черен пипер или лимонов сок.
Купата се покрива и се оставя в хладилник за 1-2 часа.
Салатата се поднася охладена като гарнитура към печено месо, скариди и т.н.