Салата от печени патладжани
20 Септември 2013
65404
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
5-6 патладжана
2 глави дребен лук
връзка копър
5-6 скилидки нарязан/счукан чесън
80 гр. олио/зехтин
сол
по желание - кедрови ядки или тиквено семе
Патладжаните се измиват и изпичат във фурната за около 20 минути. Оставят се да поизстинат, след което се обелват и нарязват на парчета. Заливат се с олиото/зехтина и се поръсват с нарязан чесън, копър, сол. Доовкусяват се по желание – с кедрови ядки, оцет, черен пипер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари