Салата от печени тиквички

11 Май 2014
17475
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
5 тиквички, средно големи
6 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин
ситно нарязан магданоз
2 - 3 ч.л. прясно изцеден лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Загрейте фурната на 250 градуса. Нарежете тиквичките на кръгли парчета и ги смесете с нарязаната скилидка чесън в съд за печене. Залейте със зехтин и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Печете на средна температура, докато тиквичките станат златисто-кафяви по крайчетата - около 55 до 60 минути. Оставете ги да изстинат.
Прехвърлете ги в голяма купа и залейте с лимонов сок, добавете магданоза и полейте с още една лъжичка зехтин. Доовкусете по желание. Объркайте добре и поднесете салатата охладена.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари