Салата от пресни картофи и босилек
23 Май 2014
20029
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Измийте добре картофите (не трябва да ги белите, ако са пресни), а след това ги поставете да се варят във вода с малко сол. Когато са готови, разрежете ги на половинки и ги оставете в дълбок съд да се охладят.
В отделен съд се смесват добре зехтинът, майонезата, сокът от лимон и пестото. Сместа се подправя със сол и черен пипер на вкус.
Обелените бадеми нарежете на по-едри парчета, а след това запечете в тиган без мазнина, докато променят цвета си. Когато се охладят, ги добавете в соса и разбъркайте.
Прибавете също охладените картофи със соса и разбъркайте всичко много добре. Покрийте съда с фолио и оставете салатата да престои поне 2 часа в хладилника, преди да поднесете. Украсете с няколко листенца пресен босилек.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари