Повечето любители на рака знаят, че пресния рак много добре се съчетава с авокадо. Но замисляли ли сте се някога да го съчетаете с печени лешници? А какво ще кажете за комбинацията от рак, лешници и круши? Първия път, когато видях тази рецепта си казах, че това е един доста екстравагантен и притенциозен вкус.
Продукти:
1 и 1/2 чаша пресни раци
1/4 чаша натрошени печени лешници
1/2 чаша ситно накъсана целина
2 твърди сладки круши, нарязани на ситно
1/4 чаша ситно нарязан червен лук
2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. зехтин
Прясно смлян черен пипер на вкус
Сол на вкус
4 големи листа от марула (измити и изсушени)
Начин на приготвяне:
В средно голяма купа разбъркайте лешниците, целината, крушите, лука, магданоза, лимоновия сок, зехтина, солта и черния пипер. Добавете внимателно раците, като се постараете да не разкъсвате месото.
Разделете салата на отделни порции, като поставите листо от марула на дъното на всяка чиния. Продуктите в тази рецепта са достатъчни за четири порции.