Салата от тиквички и пармезан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Салата от тиквички и пармезан
Салата от тиквички и пармезан
admin
Добавена от: admin
8576
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1кг. средни тиквички (6 бр.)
3 с.л. зехтин
сокът от 1/2 лимон
щипка бял пипер
1 гл. чесън
настърган пармезан (твърд кашкавал)
1 вр. копър или магданоз 

В дълбока тенджера се сипват 3 л. вода с 1 с.л. сол и се оставя да заври. Изрязват се крайчетата на тиквичките и се измиват добре (без да се белят). Пускат се във врящата вода и се варят 13 мин. от повторното завиране. Готовите тиквички се изваждат и веднага се охлаждат под студена течаща вода (за поне 15 мин). Отцеждат се и се подсушава добре. Тиквичките трябва да са напълно изстинали. Нарязват се на колелца или кубчета, посоляват се на вкус (при варенето не поемат сол). Скилидките чесън се нарязват на ситно и се добавят към тиквичките. Приготвя се дресинг от зехтина, разбит до побеляване с лимоновия сок, ситно нарязания копър/магданоз, белия пипер и малка щипка сол и с него се заливат тиквичките.
Салатата се обърква внимателно, поръсва се обилно с настъргания пармезан (или настърган на едрото ренде твърд кашкавал) и се поднася изстудена.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft