Салата Панцанела
22 Декември 2011
7781
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 голям розов домат
125 г сирене Моцарела
1 глава червен лук
100 г маслини Kаламон
10 г каперси
1 голяма чабатa (стар хляб)
1/2 връзка пресен босилек
100 мл зехтин
40 мл балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус
Доматите и сиренето “Моцарела” се нарязват на кубчета, а лукът–на полумесеци. Слагат се в купа и към тях се прибавят маслините и начупеният хляб. Отгоре се накъсва босилека.
Слагат се каперсите и се овкусява със сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин. Разбърква се и салатата се оставя в хладилник за 10 минути, преди да се поднесе.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари