Салата с артишок и аспержи
19 Февруари 2013
2731
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Варете артишока в подсолена вода около 10-15 мин. докато омекне. Прецедете и освежете в студена вода. Прецедете отново. Сварете аспержите около 7-8 мин. в подсолена вода. Прецедете, освежете в студена вода и изсушете.
Разбийте лимоновия сок, оцета, зехтина и захарта на сос. Прибавете каперсите. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Прибавете соса към артишока и аспержите. Оставете сместа да престои 1 час.
Подредете аспержите на дъното на салатено плато. Отгоре подредете артишока. Разбийте отново останалата част от соса с малка телена лъжица и го изсипете върху салатата. Отгоре поръсете с натрошеното сирене и поднесете с резенчета лимон.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари