500 г червени домати
300 г пресни чушки
2 краставици
1/2 главичка червен лук
300 г твърдо сирене
200 г обезкостени маслини
щипка сол
2- 3 с.л. зехтин
няколко листа пресен магданоз
Доматите се измиват, маха се ципата им и се режат на кубчета с остър нож. Чушките се изпичат на котлон, парти- грил или в чушкопек. Когато изстинат, се обелват и нарязват на дребно. В купа се слагат доматите, чушките, маслините и сиренето, нарязано на кубчета. Краставиците се измиват, обелват и нарязват на полумесеци, след което се добавят в съда с другите съставки. Салатата се подправя със сол и зехтин. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и нарязания на шайби или на дребно лук, и се разбърква. Салатата се слага в хладилник за 2- 3 часа да се охлади и овкуси.