готов салатен микс
няколко червени чушки
400 гр. скариди
чесън
лют червен пипер
сол и черен пипер
1 с.л. пресен лимонов сок
зехтин
1 глава червен лук
готов сос Ремулада
2-3 с.л. майонеза
чесън на прах
малко чили сос
хрян, сол и черен пипер на вкус
малко пресен лимонов сок и зехтин за соса
Сложете пиперките да се изпекат на грил и почистете скаридите през това време. Опечените чушки сложете в плик и мариновайте през това време скаридите за 20 минути в смес от чесъна, лютия пипер, солта, черния пипер, малко лимонов сок и зехтин. Нанижете маринованите скариди на шишчета и запечете и тях на грила.
За дресинга: в готовия сос Ремулада (количеството е на вкус) смесете майонезата, чесъна, чили соса, хряна и подправете на вкус със сол, черен пипер, малко лимонов сок и зехтин.
Обелете и нарежете чушките на ивици.
Объркайте салатения микс с дресинга, нарязаните чушки, нарязания на тънки колелца червен лук и отгоре гарнирайте с грилованите скариди.