300 г микс от зелени салати
100 г сушени череши
за карамелизираните орехи:
200 г орехови ядки
150 г кафява захар
1–2 щипки канела
за дресинга:
100 г замразени малини
100 мл балсамов оцет
100 мл зехтин
20 г мед
сол и пипер на вкус
Приготвя се захарен сироп, като 2 ч. ч. вода се кипват в малка касерола със 100 г от кафявата захар. Прибавя се канелата и се оставя на котлона, докато се получи гъст сироп. Ореховите ядки се слагат в сгорещен тиган, налива се гъстият захарен сироп и се поръсва останалата захар. Бърка се, докато захарта се карамелизира. Орехите се прехвърлят в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат 10–15 минути в предварително сгорещена до 150 градуса фурна.
Всички продукти за дресинга се слагат в купата на блендер и се блиндират, докато се получи гладка смес.
Салатите се накъсват наедро в купа. Овкусява се с дресинга, поръсва се с карамелизираните орехови ядки, сушените череши и се сервира.