250 г кускус
1 връзка магданоз
4–5 с. л. зехтин
1 стрък пресен чесън
сокът от 1/2 лимон
2 щипки сух джоджен
листа от маруля
кора от лимон
50 г белени слънчогледови семки
2 пресни домата
1 стрък пресен чесън
2 стръка пресен лук
1 зелена чушка
500 мл зеленчуков бульон
1/2 ч. л. сол
Кускусът се сварява в зеленчуковия бульон. Чушката се нарязва наситно, а лукът – на колелца. От чесъна се накълцва само бялата част. Доматите се почистват от семето и се нарязват на кубчета.
Дресингът се подготвя, като джодженът се накисва с лимоновия сок в подходящ съд. Прибавят се ситно нарязаните чесън и магданоз, зехтинът, солта и се разбърква.
Свареният кускус се изсипва в купа, прибавят се зеленчуците, дресингът, слънчогледовите семки и се разбърква. Оставя се да се охлади.
Сервира се, като в чиния се прави канапе от маруля, върху което с помощта на лъжица за сладолед се поставят топки от приготвения кускус. Накрая всичко се поръсва с настърганата лимонова кора.