Салата с люспи от краставица и нар

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Салата с люспи от краставица и нар
Салата с люспи от краставица и нар
admin
Добавена от: admin
5000
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 бр. по-дребни краставици
60 мл (¼ чаша) зехтин или олио
60 гр. (½ чаша) бадемови люспи (филирани бадеми)
зърната от половин нар
по 2 с.л. нарязани листа мента и кервел
2 с.л. нарязан дребен лук
сока от ½ лимон
2 с.л. зехтин екстра върджин
80 гр. краве сирене (фета), натрошено
За украса: теменужени цветове (по желание)

С белачка за зеленчуци нарежете краставиците на тънки дълги люспи (ивици), като внимавате да не стигате до семената. Изхвърлете сърцевината със семето.  Сложете ивиците в гевгир или цедка, поставена върху чиния, и оставете за 10 минути в хладилник. Междувременно загрейте олиото в малък тиган на слаб огън и запържете вътре бадемите до златисто-кафяво (2 минути). Отцедете за кратко върху хартиена салфетка. Смесете ивиците краставица със зърната нар и подправките в голяма салатиера. Разбийте лимоновия сок и зехтина и излейте върху салатата. Поръсете със сиренето и хрупкавите бадеми, подправете на вкус, разтърсете всичко внимателно, за да се смесят вкусовете и поднесете салатата украсена с цветове от теменужка. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft