За маринатата:
4 ч.л. сол
4 ч.л. червен пипер
3 ч.л. чесън на прах
3 ч.л. прясно смлян черен пипер
2.5 ч.л. лук на прах
1.5 ч.л. лют червен пипер (кайен)
1.5 ч.л. мащерка
1.5 ч.л. риган
олио
За салатата:
мазнина за пърженето
400 гр. мариновано пиле, нарязано на кубчета около 2,5 см.
75 гр. микс от зелени салати (маруля, рукола, листно цвекло и пр.)
250 гр. чери доматчета, на половинки
1/2 краставица, на резенчета
200 гр. моцарела, на кубчета
кедрови ядки
Смесете подправките за маринатата в купа. Прибавете малко олио или зехтин, след това сипете вътре пилешките кубчета. Объркайте добре и оставете да се мариноват в хладилника за поне 1 час.
Загрейте малко мазнина в тиган и изпържете пилешкото на умерен огън, докато стане златисто. Нарежете краставицата и чери доматчетата и ги смесете със салатата. Прибавете моцарелата и подредете пилешките хапки върху салатата. Украсете с кедрови ядки. Поднесете с хляб чабата или багета.