Салата с нахут и риба
22 Декември 2011
13353
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200-250 г консервирана скумрия
сок от 1/2 лимон
1/2 ч. л. естрагон (сух)
3-4 стръка копър (ситно нарязан)
1 ч. л. горчица
1 с. л. кисело мляко
100 г майонеза
1 глава лук
1 ч. ч. нахут
200 г кисели краставички
сол и черен пипер на вкус
Нахутът се накисва във вода за поне 8 часа. След като набъбне се изплаква, залива се с хладка вода и се сварява. Отцежда се и се охлажда.
Краставичките се нарязват на ивички и заедно с лука се смесват с нахута и отцедената от мазнината и накъсана на малки парченца риба.
В лимоновия сок за няколко минути се накисва естрагонът, след което се добавят останалите съставки за дресинга и се разбъркват с тел. Салатата се овкусява с дресинга и се сервира.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари