275 г паста орзо
1 с л зехтин
1 (150 г) патладжан
1 глава кромид лук
1 червена чушка
настъргана кора от 1 лимон
сок от един лимон
185 г черни маслини без костилки
3 с л ситно нарязан босилек
сол
смлян черен пипер
зехтин
Пастата се приготвя според указанията на опаковката, след което се отцежда и се оставя настрани.
Патладжанът се нарязва на кубчета, лукът на полумесеци, а чушката на малки ромбчета.
В тиган се сгорещява 1 с л зехтин.
Прибавят се зеленчуците и се запържват за 7-8 минути.
Добавят се пастата, настърганата кора и сокът от лимон.
Маслините се нарязват на 4 и се прибавят към сместа.
Ястието се разбърква добре и се загрява.
Поръсва се с босилек, подправя се със сол и черен пипер.
Разбърква се и се сервира топло, като се полива допълнително със зехтин.